За закупуването на GeForce RTX 30 се изви опашка, по-голяма от тази за iPhone 13

Offnews Последна промяна на 12 октомври 2021 в 17:57 317 0

2_DLCDXzf

Началото на продажбите на всеки смартфон на Apple винаги се съпровожда от голям брой снимки на хора, които в продължение на много часове се редят на опашки, за да закупят новото мобилно устройство. А в Полша още по-голяма опашка се изви за закупуването на видеокартата GeForce RTX 30.

Полският отдел на компанията Nvidia и местният ритейлър MediaExpert обявиха пред медиите, че ще продадат 400 графични карти от поколението Ampere на препоръчителната от производителя цена. В полските магазини се появиха моделите  GeForce RTX 3060 и GeForce RTX 3060 Ti, като тази своеобразна акция получи името RTX ON.

Огромен брой хора пожела да си купи някоя от мощните видеокарти при съвсем поносима цена. Някои от тях донесоха пред магазините одеяла и дремеха директно по тротоарите. Разбира се, всички видеокарти бяха изкупени за броени минути.

Днес в магазина MediaExpert може да се види само видеокартата GeForce RTX 3060 Ventus 2X, произвеждана от MSI. Няма други модели от фамилията Ampere. Нейната цена е 3 399 полски злоти или приблизително $1000. Ако цените не бяха така раздути от криптоминьорите, за тези пари можеше да се купи GeForce RTX 3080.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !