Всяка година Amazon унищожава милиони непродадени стоки

Offnews Последна промяна на 23 юни 2021 в 11:55 4693 0

Amazon

Компанията Amazon се бори с голямото натоварване на своите складове по свой собствен твърде необичаен метод. Британското издание iTV News проведе собствено журналистическо разследване, от което стана ясно, че местният Amazon UK всяка година унищожава милиони непродадени стоки. Включително и техника на Apple.

По време на разследването са записани редица видеа на стоки, които предстоят да бъдат унищожени. Клиповете показват 24 специализирани центъра за изпълняване на подобни поръчки разположени навсякъде във Великобритания. Сред въпросните стоки могат да се видят компютърни хард и флаш дискове, книги, висококачествени слушалки, дронове и други. Всичките са поставения в големи кутии с надпис "За унищожаване". Оказа се, че почти всяка седмица се унищожават по около 130 хиляди най-различни предмети. След това някой от тях се изхвърлят на сметищата, а други отиват за преработка.

Интересно е, че само половината от тях са върнати от потребителите стоки, повечето от които са в отлично състояние. Другата половина са все още неразпечатани опаковки, в които са поставени най-различни устройства.

https://youtu.be/DX1Ym83_5QI

Този интересен метод за освобождаване на складовете се дължи на това, че магазините, които работят съвместно с Amazon, не искат да плащат за непродадените стоки. Получава се така, че след време е по-евтино те да бъдат утилизирани, отколкото да се чака някой да ги купи.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !