Volkswagen представи електрическия кросоувър VW ID.5 с пробег 520 километра

Offnews Последна промяна на 04 ноември 2021 в 16:58 288 0

VW expands its electric vehicle offerings with the ID.5 electric SUV

Volkswagen Group официално представи своя нов електрически кросоувър VW ID.5, който е наследник на предишния ID.4, но предлага нов дизайн и редица технологични подобрения. Електромобилът VW ID.5 може да измине 520 км с едно зареждане, а моделът с два електродвигателя се ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди. Електромобилът е директен конкурент на Kia EV6 и Audi Q4 e-tron. Продажбите на новия германски електромобил започват през следващата година.

Volkswagen предлага три различни версии на новия електрически кросоувър - Pro, Pro Performance и GTX. Първите два модела имат по един електродвигател на задната ос, но с различна мощност. Моделът Pro е оборудван с електродвигател с мощност 174 конски сили и акумулаторен блок с капацитет 77 киловатчаса. Версията Pro Performance има електрически двигател с мощност 204 конски сили, като капацитетът на акумулаторния блок е същият. Тези електромобили могат да се ускоряват от 0 до 100 км/ч съответно за 10,4 и 8,4 секунди. Максималната скорост и в двата случая е 160 км/ч.

Спортният модел ID.5 GTX е оборудвана с два електродвигателя - по един на всяка ос, като по този начин е реализирано 4х4 задвижване. Общата мощност на двата двигателя е 300 конски сили, което дава възможност на кросоувъра да се ускорява от 0 до 100 км за 6,2 секунди. Максималната скорост е 180 км/ч, а поради по-голямата маса и по-мощните електродвигатели пробегът е по-малък - 480 км.

Цените засега не са обявени.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !