Швейцарският холдинг SoftwareONE придобива българската компания HeleCloud

Offnews Последна промяна на 14 септември 2021 в 12:06 189 0

HeleCloud

Швейцарският холдинг за софтуерни и облачни технологични решения SoftwareONE Holding AG обяви, че придобива технологичната компания HeleCloud. Основана от българи през 2016 г. в Лондон, тя е със статут на Premier Consulting Partner на платформата за облачни услуги Amazon Web Services (AWS).

HeleCloud е доставчик на консултантски услуги, софтуерна архитектура, инфраструктурен инженеринг и управлявани услуги, обслужващ пазарите на EMEA от три локации в Европа: Великобритания, Нидерландия и България. Чрез придобиването ѝ SoftwareONE разширява и укрепва капацитета си в AWS в региона на EMEA (страните в Европа, Близкия изток и Африка).

Финансовите параметри на сделката не са обявени. Знае се обаче, че основателите Стефан Бумов и Добромир Тодоров ще продължат да управляват бизнеса, а сегашният екип и служители ще се интегрират в AWS дейността на SoftwareONE.

В момента HeleCloud има офиси в Лондон, Хага и София с над 120 служители и над 150 големи международни клиенти от най-различни сектори. В България инженерният екип е от близо 90 души. През 2020 г. компанията придоби българската софтуерна компания Datastork за необявена цена.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !