Още през месец март Tesla ще получи големите батерии 4680

Offnews Последна промяна на 25 януари 2022 в 18:25 579 0

Tesla

Компанията Panasonic подготвя доставките на първите партиди на батериите 4680 от ново поколение за електромобилите на Tesla. Тези захранващи елементи имат нова конструкция с по-големи габаритни размери. От друга страна, те акумулират пет пъти повече електрическа енергия в сравнение със стандартните литий-йонни батерии и увеличават пробега на електромобилите с немалките 20%. Изданието Asia Nikkei съобщи, че Tesla ще получи тестовите партиди с новите батерии още през месец март тази година, които ще бъдат използвани за тестове и експерименти.

По време на събитието "Ден на батерията" през месец септември 2020 година Илън Мъск каза, че освен по-висок капацитет тези захранващи елементи осигуряват шест пъти по-голяма мощност и едновременно с това намаляват цената на всеки еди киловатчас с 14%. Предварителните пресмятания показаха, че преходът към 4680 ще намали крайната цена на електромобилите с 30%. При това, според генералния директор на Tesla, пробегът на електромобилите ще се увеличи с 16%.

Сега, две години по-късно се оказа, че акумулаторните батерии тип 4680 демонстрират по-добри параметри от очакваното. Те осигуряват увеличаване на пробега не с 16%, а с 20%. Това означава, че електромобилът Tesla Model S с едно зареждане ще може да измине не 650 км, а 780 км без да са направени каквито и да било други подобрения.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !