Обявен е най-добрият електромобил на годината

Offnews Последна промяна на 23 април 2021 в 09:57 5665 0

Volkswagen ID.4 1

По време на международния конкурс World Car Awards 2021 бе обявен най-добрият електромобил на годината. Това е Volkswagen ID.4 - първият кросоувър и вторият модел в електрическата серия на популярния германски бранд, която бе анонсирана миналата година. Тази престижна награда бе присъдена от жури, състоящо се от над 90 специалиста и журналиста от 24 държави. В конкурса имаха право да участват и да се оценяват само автомобилите, обемът на производството на които превишава 10 хиляди бройки.

Представителите на германския автомобилен концерн отбелязаха, че това е не само успех на целия екип, разработил електромобила, но и международно признание на вложените иновационни идеи и решения. Volkswagen ID.4 е първият модел от тази серия, който се появи на ключовите пазари - Европа, Китай и САЩ. Това е и първият кросоувър, базиран на новата платформа MEB.

Журито се спря върху високата екологичност на Volkswagen ID.4, както и реализираните в този електромобил нови технологии. Това са фирменият проекционен дисплей с функция за допълнена реалност (предлага се опционално), който извежда на предното стъкло основната информация от бордовия компютър, както и посоката на движение от навигатора. При достигането на определена скорост, този дисплей започва да показва предния автомобил.

Друга особеност на електрическия кросоувър на Volkswagen е възможността за безжично обновяване на софтуера и добавянето на нови функции по този начин. Tesla отдавна предлага тази възможност, а германската компания ще започне да предоставя тази услуга от това лято.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !