Nikola се отказа от патентните си претенции към Tesla за 2 милиарда щатски долара

Offnews Последна промяна на 06 януари 2022 в 09:54 414 0

Nikola drops $2 bln patent lawsuit against Tesla over truck design

Специализираният върху производството на електромобили стартъп Nikola се отказа от своя патентен иск за 2 милиарда щ. долара към автомобилната компания на Илън Мъск Tesla. Но основателят на стартиращата компания Тревър Милтън (Trevor Milton) си остана основният заподозрян по заведеното съдебно дело за заблуждаване на инвеститорите.

Според съдебните документи, които бяха подадени и от двете компании във федерални съд на Сан Франциско, и двете страни са взели решение да оттеглят своите претенции и искове. Да напомним, че през 2018 година стартъпът Nikola заведе съдебно дело срещу Tesla, като обвини компанията в копирането на защитени с патенти дизайни, включително U-образната форма на предното стъкло, както и на специфичните форми на вратите.

Tesla категорично отрече всички обвинения относно кражбата на дизайн и заведе насрещно съдебно дело. Разглеждането на това дело се забави много, след като миналата година прокуратурата обвини основателя и бивш генерален директор на Nikola Motors Тревър Милтън в мошеничество с ценните книжа и заблуждаване на инвеститорите по отношение перспективите на компанията. Милтън отрече всички тези обвинения.

С течение на времето съдебният процес се забавяше все повече и повече. В началото на месец октомври миналата година съдията възнамеряваше да го прекрати, понеже и двете страни внезапно са престанали да реагират на съдебните запитвания. Сега стана ясно, че Nikola е оттеглила претенциите си към Tesla.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !