Netflix с нови мерки срещу споделянето на потребителските профили

Стефан Николов Последна промяна на 18 октомври 2022 в 17:27 1127 0

Netflix Accounts

Снимка Netflix

Netflix Account Transfer

Netflix с всички сили се опитва да си върне абонатите и да възстанови своите приходи. Това включва и редица мерки за борба със споделянето на профили между потребителите – редовна практика, с която няколко души ползват един акаунт. Така, от лятото компанията започна да тества нови начини за забрана на тези действия, които я лишават от потенциални приходи.

Като част от новите действия, популярната стрийм услуга въвежда нова функция за прехвърляне на профила, която дава възможност на потребителите да прехвърлят абсолютно всички данни от своя текущ потребителски профил в нов акаунт.

Тя е представена от Netflix като един по-добър начин потребителите да запазят информацията си за гледаните и поръчаните филми, както и другите си потребителски данни, дори ако напуснат домакинството, на чието име е направен например, семейният акаунт.

"Хората често се местят. Семействата се разрастват. А понякога романтичните връзки се прекратяват. Но при тези житейски промени животът ви и натрупаният с Netflix опит трябва да останат същите" - заяви в началото на седмицата продуктовият мениджър на Netflix Тими Костин в официалния блог на компанията.

Тази функционалност се въвежда в момент, когато Netflix много би искал колкото се може по-голям брой от потребителските семейни, приятелски и други подобни профили да бъдат раздробени на отделни акаунти. Това може да се окаже решителната стъпка, която компанията трябва да направи, за да може да се справи с конкуренцията и да започне да увеличава спадналите си през последните няколко месеца приходи. Както и да увеличи по изкуствен начин броя на абонатите си.

Netflix вече започна сериозно да се затруднява да задържа своите потребители. Наскоро компанията потвърди, че през първото тримесечие на тази година е изгубила над 200 хил. абоната, които са се прехвърлили към други стрийминг платформи. Нещо повече, за периода от януари до август 2022 г. делът на Netflix на глобалния пазар намаля от 32% на 27%. В същото време другите по-евтини стрийм платформи, включително Disney+, HBO Max и Apple TV+ привлякоха огромен брой абонати. Самата Netflix обвинява за това съвместното използване на пароли - потребителите прехвърлят паролите за гледане един на друг и по този начин гледат безплатно. Компанията изчисли, че около 100 хил. домакинства споделят паролите за гледане. Но проблемът явно е по-сериозен.

Днес потребителите могат да изберат да използват някоя от многобройните стрийм платформи, като повечето от тях са значително по-евтини от Netflix. Така например, месечният абонамент за Apple TV+ струва $4.99, а Netflix взема $19.99 месечно за тарифния план за гледане на 4К с поддръжката на до 4 едновременно работещи екрана.

Първоначално Netflix тества функцията за прехвърлянето на потребителските данни от общи профили в нови акаунти в Чили, Коста Рика и Перу, където тази възможност се превърна в страхотен хит. Сега компанията въвежда тази възможност в световен мащаб. Да напомним, че досега при създаването на нов профил потребителите губеха своите данни, включително предложенията, заявките и хронологията на гледането.

Новата функция влиза в сила от тази седмица, като всеки потребител ще получи имейл, че тя е станала достъпна и за неговия акаунт.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !