Намаля средната себестойност на електромобилите на Tesla

Offnews Последна промяна на 30 януари 2022 в 17:19 487 0

tesla-model-3-1110x400

В представеният на в края на миналата седмица финансов отчет на Tesla се казва, че средната себестойност на производството на един електромобил е паднала до 36 хиляди щ. долара.

Tesla заяви пред медиите, че в сумата от 36 хиляди щ. долара са включени всички разходи, директно свързани с производството на електрическите автомобили с изключение на режийните, разходите за продажби и маркетинг. Всъщност, съвсем наскоро Tesla съобщи в китайските социални мрежи, че нейните разходи за реклама практически са равни на нула. Компанията твърди, че нарочно не рекламира своите електромобили и разчита преди всичко на разказите на ухо.

 

Допълнително Tesla направи следното официално съобщение: "Ние сме на мнение, че нашите нови проекти и технологии, включително леенето на почти цялото купе, производството на акумулаторните батерии от типа 4680, както и редица други нови идеи, ще ни дадат възможност да продължим да намаляваме себестойността на нашата продукция".

Да напомним, че миналата седмица Tesla публикува своя най-добър финансов отчет от 19 години: въпреки кризата в индустрията на електромобилите, предизвикана от COVID-19 пандемията, много от показателите във финансовия отчет на Tesla достигнаха исторически високи нива и далече надминаха очакванията на анализаторите от Уолстрийт.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !