Intel ще инвестира 28 милиарда щатски долара в три европейски държави

Offnews Последна промяна на 27 декември 2021 в 09:00 1863 0

Intel to Expand in France, Germany and Italy in Comeback

От началото на следващата година европейската експанзия на Intel ще премине в активна фаза, съобщава Bloomberg. Според изданието, процесорният гигант възнамерява да изгради мащабни предприятия за производството на полупроводникови чипове във Франция, Италия и Германия. Bloomberg уточни, че Intel е готова да инвестира в реализацията на тези проекти 28 милиарда щ. долара собствени средства. Компанията възнамерява да привлече и допълнителни инвестиции от страна на местните власти.

Според тази информация, Intel се фокусира върху три европейски държави. Във Франция ще бъде построен нов център за изследвания и разработки. В този регион Intel възнамерява да проектира чипове от ново поколение, да тества тяхната надеждност и да работи със своите партньори върху оптимизацията на своите решения.

В Италия процесорният гигант възнамерява да изгради завод за производство и тестване на полупроводникови прибори, като цената на това предприятие варира от 9 до 10 милиарда щ. долара. Точните възможности и предназначение на предприятието не са известни, но като се има предвид размера на инвестицията, това няма да бъде най-големия завод на компанията. Най-вероятно там ще се произвеждат специализирани чипове.

Що се отнася за Германия, то това предприятие ще бъде главният завод на Intel на територията на Европа. Германската фабрика ще получи най-съвременно оборудване, което ще бъде обновявано на всеки пет години.

Засега няма информация какви технологични процеси ще се използват при производството на новите чипове.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !