Facebook Pay скоро ще се превърне в Meta Pay

Offnews Последна промяна на 13 май 2022 в 11:25 519 0

clickdimensions

Технологичният гигант Meta, който продължава да се разширява в метавселената, започна да преименува продуктите си. Устройствата Oculus Quest и Facebook Portal, например, вече са известни като Meta Quest и Meta Portal.

Компанията планира промени и в областта на плащанията. Ръководителят на финтех услугите ѝ Стефан Касриел обяви, че скоро Facebook Pay ще се преименува на Meta Pay.

Въпреки че все още няма конкретни планове, Meta проучва как може да се съхраняват дигитални валути в метавселената и как лесно да се извършват плащания на приятели и бизнес партньори през нея. За сега финансовото подразделение на компанията включва единствено крипто портфейла Novi.

Промяната на името на Facebook означава нова ера за компанията, която сега залага бъдещето си на виртуалната реалност и метавселената. Промяната обаче донесе и известни проблеми за интернет гиганта.

През 2021 г. подразделението на Meta Reality Labs, което служи като дом на неговите хардуерни и метавселенски инициативи, загуби 10 млрд. щ. долара и в резултат на това ще наеме по-малко служители тази година. Съвсем наскоро Ройтерс съобщи, че отделът ще прекрати някои от проектите си и ще отложи други, тъй като вече не може да си позволи някои от първоначално планираните инициативи.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !