Broadcom купува VMware за 61 милиарда щатски долара

Offnews Последна промяна на 27 май 2022 в 17:22 1519 0

bcm6715

Публикувано бе официалното съобщение на така наречената сделка на годината - компанията производител на специализирани чипове за безжична връзка Broadcom купува разработчика на специализиран софтуер VMware, който е най-известен със своите програмни продукти за виртуализация. Bloomberg съобщи, че сумата на сделката възлиза на внушителните 61 милиарда щ. долара. Това е една от най-големите технологични сделки в историята.

Общата сума на сделката е пресметната при цена 138,23 щ. долара на акция, като това е с 44% повече от цената на една акция към 20-ти май, когато в медиите се появи първата информация за потенциално постигнато споразумение.

Според условията на сделката, която бе единодушно одобрена от бордовете на директорите и на двете компании, акционерите на VMware ще получат дивиденти в размер на 142,50 щ. долара на акция или по избор - 0,2520-та част от една акция на Broadcom за всяка една акция на VMware.

След затварянето на сделката акционерите на Broadcom ще получат около 88% от акциите, а текущите акционери на VMware ще притежават около 12% от акциите на новата обединена компания.

Очакванията са сделката да бъде приключена през 2023 финансова година, но както е при всички подобни случаи, преди това тя трябва да бъде одобрена от регулаторните органи и официално от акционерите.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !