Безкасовата технология на Amazon за първи път ще се използва в голям универсален магазин

Offnews Последна промяна на 16 юни 2021 в 13:23 4707 0

Amazon brings its cashierless tech to a full-size grocery store for the first time

Новият магазин за хранителни стоки Amazon Fresh с площ над 2300 квадратни метра е 2,5 пъти по-голям от Amazon Go Grocery, вратите на който компанията отвори миналата година, и от 10 до 20 пъти по-голям от минимаркетите Go, с които започна разпространяването на технология за безкасово обслужване Just Walk Out. Това ще бъде четиринадесетият безкасов магазин в мрежата Fresh, който ще започне да работи на 17 юни тази година в Белвю, щата Вашингтон.

Когато през миналата година Amazon отвори големия продоволствен универсален магазин Fresh с площ 3250 квадратни метра, възникнаха опасения, че технологията Just Walk Out няма да може да работи в толкова големи търговски магазини. Но компанията на Джеф Безос бе категорична, че нейната система за автоматично обслужване на купувачите, която работи с помощта на камери и специализирани сензори за натиск, следяща какво слагат клиентите в своите колички, може да се справи с магазин с произволни размери.

"Появата на Just Walk Out в толкова голяма търговска зона, какъвто е магазинът за продукти Amazon Fresh в Белвю, демонстрира способността на тази технология към мащабиране и бърза адаптация към нови условия" - заяви пред медиите вицепрезидентът по ритейла и технологиите на Amazon Дилип Кумар.

В новия магазин няма да се използват високотехнологичните колички Dash, които компанията преди една година анонсира в първия универсален магазин от мрежата Fresh. Засега не се обяснява какви са причините за това.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !