Батериите за електромобили на QuantumScape само за 15 минути се зареждат до 80%

Offnews Последна промяна на 30 април 2022 в 17:06 646 0

quantumscape-2021-02-min

По време на представянето на своя тримесечен финансов отчет пред акционерите, компанията QuantumScape, която е един от най-перспективните производители на акумулаторни батерии с твърд електролит в Калифорния, сподели своите планове за бъдещето. Стартиращата компания, която получи финансовата поддръжка на фондацията на Бил Гейтс и на Volkswagen, демонстрира своите нови акумулаторни батерии за електромобили, които се зареждат от 10 до 80% само за четвърт час. Освен това, до края на тази година QuantumScape възнамерява значително да повиши както мощността, така и плътността на енергията на своите батерии.

През месец февруари тази година QuantumScape представи своето поредно достижение. Нейният еднослоен захранващ елемент издържа 400 последователни цикъла на бързо зареждане и разреждане, след което запази над 80% от своя първоначален капацитет. При това самите батерии се зареждат от 10 до 80% само за 15 минути.

Сега младата компания показа многослойни акумулаторни батерии с твърд електролит. Те са съставени от 16 слоя, които вече издържат над 500 цикъла на зареждане и разреждане при много добри показатели за акумулиране на енергията. Освен големия брой слоеве, новият захранващ елемент за първи път е произведен с помощта на патентованата нова архитектура на QuantumScape, която е достатъчно гъвкава и дава възможност за масовото производство на батерии за електромобили без активен анод.

Мениджмънтът на компанията е уверен, че литиево-металната технология едновременно ще повиши както мощността, така и плътността на енергията на новите батерии.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !