Батерията на StoreDot осигурява 160 км пробег след 5 минути зареждане

Offnews Последна промяна на 04 март 2022 в 17:34 557 0

StoreDot-cylindrical-cells

Израелската стартираща компания StoreDot представи пътната карта за производството на своите свръхефективни акумулаторни батерии за електромобили. Само след две години стартъпът възнамерява да започне масовите продажби на първото поколение от тези батерии, които след 5 минути зареждане осигуряват осигуряват 160 километра пробег на електрическите автомобили. Към 2032 година компанията възнамерява да ускори този процес само до 2 минути.

Представители на компанията съобщиха пред медиите, че StoreDot съвсем скоро ще започне производството на първите партиди литий-йонни батерии модел XFC от първо поколение. В тези захранващи елементи се използва силициев анод, който осигурява висока плътност на енергията и бързо зареждане на батерията. Първите партиди от новите батерии ще бъдат подробно тествани, след което ще започне тяхното серийно производство. Очакванията са те да бъдат представени на пазара в началото на 2024 година.

Едновременно с това StoreDot работи върху използването на полутвърд електролит за своите акумулаторни батерии от второ поколение. Тази технология ще повиши производителността на тези захранващи елементи с 40%. По този начин скоростта на зареждане на електромобилите допълнително ще нарасне, като пробегът от 160 км ще бъде осигурен само след 3 минути зареждане. Акумулаторните батерии модел StoreDot XFC от 2-ро поколение трябва да излязат на пазара към 2028 година.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !