Акциите на Tesla скочиха със 7%, а пазарната капитализация на компанията превиши 1 трилион щатски долара

Offnews Последна промяна на 23 декември 2021 в 17:03 242 0

Tesla

Цената на акциите на Tesla нарасна със 7% (ръстът е вече над 10%)и в резултат от това пазарна цена на автомобилната компания на Илън Мъск отново превиши 1 трилион щ. долара. Това съвпадна с изказването на генералния директор на Tesla, че почти е приключил с продажбата на част от своите акции на компанията. Това е най-големият еднодневен ръст след фиксирания на 4 ноември тази година спад от 18%.

На 22 декември Илън Мъск продаде още 583 611 от своите акции на Tesla. Към днешен ден той е продал общо 14,7 милиона TSLA акции на обща сума 15,4 щ. долара. Това са 86,5% от предварително обявения план за продажбата на около 17 милиона акции и едновременно с това 10%-ия праг. С тези пари Мъск ще заплати данъка за дадените му опционални  акции, които му се полагаха заради доброто управление на Tesla.

На 13 декември Time обяви Мъск за Човек на годината, а сенаторът Елизабет Уорън заяви, че законодателството на САЩ трябва да бъде променено, "за да може човекът на годината да не се превръща в тежест за всички". Мъск отговори, че в края на годината ще плати повече данъци от всеки американец в историята на САЩ.

Подобно на много други милиардери Илън Мъск не е плащал федералния си данък от 2018 година, защото е теглил кредит, който е обезпечен с акции на Tesla. Но вече не иска да използва подобни методи и възнамерява да се освободи от тази данъчна тежест.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !