50 хиляди обидени фенове на Илън Мъск подписаха петиция призоваваща Джо Байдън да признае лидерството на Tesla

Offnews Последна промяна на 03 февруари 2022 в 17:52 508 0

3000

В сайта Change.org бе публикувана петиция до президента на САЩ Джо Байдън, като под нея вече има над 50 хиляди подписа. Феновете на автомобилната компания на Илън Мъск помолиха американския лидер публично да признае заслугите на Tesla и да благодари на тази компания за тежката работа по създаването на електромобили за американците.

"Белият дом и администрацията на Байдън нарочно се опитват да игнорират в тежката работа на Tesla, поддържайки General Motors и другите подобни, като погрешно ги смята за лидери на автомобилния пазар" - се казва в петицията.

Причината за това е, че през лятото на 2001 година не бяха поканени представители на Tesla на събитието United Auto Workers EV, понеже компанията няма синдикати. След това през месец януари тази година по същата причина Илън Мъск не бе поканен на среща в Белия дом, която бе посветена на големия правителствен план Build Back Better, но ръководителите на General Motors, Ford, Stellantis (бившата Fiat Chrysler) бяха поканени и присъстваха.

Типично в своя стил Илън Мъск се пошегува в своя Twitter акаунт, като написа, че по неизвестни причини президентът на САЩ не може да произнесе думата Tesla.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !