Умно огледало се грижи за кожата ни и дава съвети за поддръжката й

Offnews Последна промяна на 12 януари 2021 в 12:36 10196 0

Lumini

Lumini PM е иновативно огледало с вградена интелигентност, което може да наблюдава нашата кожа и да ни дава съвети за нейната по-добра поддръжка. Продуктът беше представен току що на изложението за потребителска електроника CES 2021, което тази година се провежда виртуално.

Огледалото е създадено от стартираща фирма, наречена Lululab. През 2018 г. тя представи също на CES друг свой продукт за интелигентна грижа за кожата - Lumini. Той използва многоспектърна камера, която заснема и анализира човешкото лице. След това вграден изкуствен интелект поставя на база на тази информация диагонза за различни кожни проблеми - акне, мелазма и др.

Освен това системата дава различни съвети за по-добра грижа за кожата, използването на различни кремове и други продукти. Проблемът с Lumini беше, че той не се продаваше на крайни потребители, а беше b2b продукт, достъпен за фирми от бранша.

Сега Lululab е решила да промени това, предоставяйки същата функционалност и за крайни клиенти с Lumini PM. Той има сходни възможности, но се предлага под формата на огледало, което може да анализира кожата и да ни съветва как да я третираме по-добре.

Устройството е част от бързо-развиващия се сегмент "Интернет на нещата" (Internet of Things - IoT), който през последните години навлезе в множество сектори и области на живота. Вече сме виждали продукти като свързани автомобили, домашни електроуреди, дрехи, вилици, дори ботилки за вино с вградена интелигентност и какво ли още не.

Новото умно огледало в голяма степен прилича на стари смартфони на Samsung - например Galaxy S5. Това обаче не е голяма изненада, като имаме предвид, че неговият създател всъщност идва от акселератора C-Lab на корейската технологична компания.

Устройството се предлага с персонализирано мобилно приложение. В добавка около него се изгражда общност и собственикът му може да се свърже онлайн с други хора със същия тип кожа. (Макар, че не е ясно защо би го правил.)

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !