Умно огледало прави подробен анализ на здравето само за 30 секунди

Мария Иванова Последна промяна на 12 януари 2024 в 15:32 1193 0

NuraLogix

Снимка NuraLogix

Умно огледало прави подробен анализ на здравето само за 30 секунди

Представете си, че за по-малко от минута можете да получите подробен анализ на здравето си, просто като гледате в огледало. Това може да звучи като сцена от научнофантастичен филм, но дигиталната здравна компания NuraLogix работи усилено, за да превърне тази визия в реалност.

На изложението за потребителска електроника CES 2024 тя представи своето иновативно умно огледало Anura MagicMirror. То е оборудвано с високотехнологични сензори и софтуер за изкуствен интелект, които анализират отражението на човек, за да предоставят подробна информация за неговото здравословно състояние.

Функциониращо като хибрид между таблет и огледало, устройството използва камера, за да анализира кръвообращението на лицето. Събраните данни се обработват чрез алгоритъм, предоставяйки след това информация за повече от сто здравни показателя.

На пръв поглед, Anura MagicMirror може да изглежда като обикновено 54-сантиметрово настолно огледало. То обаче улавя сложни детайли от кръвообращението и измерва основни здравни показатели като кръвно налягане, индекс на телесната маса, сърдечен ритъм, пулс, честота на дишането и дори състоянието на кожата на лицето. По този начин устройството предоставя на потребителите бърз и лесен начин за следене на техното здравословно състояние.

Anura MagicMirror също така предлага оценка на риска от развитие на различни заболявания, включително диабет, инсулт, хипертония, сърдечно-съдови заболявания и омазняване на черния дроб. Освен това, огледалото може да оцени нивото на стрес и дори да предвиди риска от развитие на депресия.

Това иновативно устройство използва патентована технология, известна като Transdermal Optical Imaging, за да сканира лицата на хората и да анализира здравните им показатели. MagicMirror работи подобно на Anura - приложение от NuraLogix, което използва същия тип технология. Приложението Anura също използва изкуствен интелект, който компанията е патентовала под името DeepAffex.

NuraLogix вижда MagicMirror като потенциално домашно устройство за следене на здравето. Въпреки това първоначално умното огледало ще може да бъде открито на места като фитнес зали, аптеки или чакални на клиники, където хората са загрижени за здравето си и може да поискат да използват огледалото, за да получат подробен анализ на жизнените си показатели.

Въпреки че MagicMirror не е класифицирано като медицинско устройство, NuraLogix е подала технологията му за одобрение в Американската агенция по храни и лекарства (FDA). Очаква се още през тази година определени здравни показатели, свързани със сърдечното здраве и дишането да получат одобрение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !