Samsung представи ново поколение умни електродомакински уреди Bespoke

Павлин Луканов Последна промяна на 03 януари 2023 в 16:47 2168 0

BeSpoke Fridge

Снимка Samsung

Samsung представи ново поколение умни електродомакински уреди Bespoke

В навечерието сме на най-голямото технологично изложение за потребителска електроника – CES, което ще се проведе от 5 до 8 януари в Лас Вегас, САЩ. Редица компании използват събитието, за да покажат най-новите си продукти за годината, като част от тях биват анонсирани и малко в аванс. Това е и случаят с новото поколение свързани електродомакински уреди Bespoke на Samsung.

Първият електроуред е новия хладилник с четири врати, Bespoke 4-Door Flex Refrigerator, който включва Family Hub+. Моделът се отличава с 32-инчов екран с резолюция Full HD, на който са налични редица функционалности. Тук потребителите могат да се възползват и от услугите SmartThings за наблюдение и управление на други съвместими умни устройства. Софтуерът Family Hub включва приложението Samsung TV Plus с над 190 телевизионни канала, а освен това има и интеграция на Google Photos. Сред останалите функционалности е още картина в картината (PIP), което е доста полезно за толкова голям екран. С други думи устройството може да дублира ролята на компактен телевизор в кухнята.

Samsung показа и втори модел хладилник тип Side-by-Side с минималистичен дизайн. Потребителите ще могат да избират измежду различни цветови опции, а освен това има и функционалност за автоматично отваряне. Заложено е на редица технологии като Beverage Center, Plumbing Water Dispenser, AutoFill Water Pitcher с Infuser и Dual Auto Ice Maker. Има също така хладилна част за горен монтаж.

Следва печката Bespoke AI Oven, която оптимизира готвенето със системата AI Pro Cooking за проследяване на различни параметри. Така например има предварително зададени ястия, за които се прилагат настройки за температура и време. Печката освен това изпраща и известия, с които се предотвратява прегарянето. Добавена е камера с функцията Sense Inside, която засича горене и някои видове храни.

Печката е с вградени технологии като SmartThings Cooking и Samsung Health, което позволява анализирането на храната и паралелно с това здравните данни на потребителя. Така могат да се постигнат по -пълноценни препоръки за спорт и хранене. Печката е със съвременен и удобен дизайн, включително врата Push to Open, която премахва традиционната дръжка. Моделът ще се предлага в пет цветови опции, като ще е налична в Европа и Северна Америка от третото тримесечие.

Както и сами можете да се убедите, продължава тенденцията за добавяне на все повече смарт функционалности в кухнята. Samsung е сред лидерите в това отношение, като линията Bespoke включва множество функционалности, съчетани с интересен дизайн и цветови опции, които могат да се комбинират. На фона на това се въвеждат и решения за пестене на енергия, които ще са от полза.

Samsung развива успешно и екосистемата си от смарт уреди SmartThings, като свързва все повече устройства с разнообразни функционалности. Освен това някои от уредите представляват и хъбове за управление на други устройства. Чрез подобна взаимосвързаност потребителите разполагат с повече възможности. За съжаление обаче това оскъпява продуктите, което пък ги прави недостъпни за голяма част от обществото.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !