Алтерко с близо 50% ръст на приходите от продажби за деветте месеца на 2022 г. на фона на глобалната инфлация и енергийната криза

Предварителните данни показват, че компанията е преизпълнила прогнозните резултати с над 5% и следва очакванията на мениджмънта

OFFNews.bg Последна промяна на 06 октомври 2022 в 20:06 1626 0

Алтерко

Снимка Алтерко

Алтерко

Алтерко АД, иноваторът в IoT индустрията (BSE: A4L / ISIN: BG1100003166), отново надхвърли прогнозните очаквания, като регистрира 49,8%* годишно увеличение на приходите от продажби за деветте месеца на 2022 г. По предварителни данни консолидираните приходи на компанията от продажби на IoT устройства и свързаните с тях услуги достигат 57,7 млн. лв.* (29,5 млн. евро)**. Силното представяне на Алтерко на фона на настоящата глобална криза, свързана с инфлацията, енергийните проблеми и военния конфликт, е доказателство за успешната стратегия на компанията, движена от нуждите на клиентите и експертните пазарни познания на екипа.

Най-силен ръст за периода януари – септември 2022 г. е регистриран при приходите от продажби на устройствата за умен дом и офис на бранда Shelly, с 51%, възлизащи на 54,5 млн. лв. (27,8 млн. евро). Междувременно MyKi, другата водеща марка на компанията, която разработва GPS устройства, също отбеляза ръст от 32,5% до 3,2 млн. лв. (1,6 млн. евро).

Задълбочените познания на IoT пазара и ориентираната към клиента стратегия са ключовите фактори за успеха на Алтерко. „Във времена на глобална криза само компаниите, които поставят нуждите на клиентите на фокус, могат да бъдат успешни“, коментира Димитър Димитров, основател и съизпълнителен директор на Алтерко АД. Именно ангажиментът да предоставя на клиентите достъпни енергоспестяващи решения играе основна роля в пазарната политика на компанията през последните 9 месеца и ѝ помогна да се утвърди сред водещите иноватори в тази област. „Поради всичко това и благодарение на отличния ни процес на планиране, регистрираме по-високи резултати от прогнозираните“, допълни Димитър Димитров.

„Близо 50% увеличение на приходите от продажби за деветте месеца на 2022 г. е резултат, който е още един стимул за целия ни екип да продължи добрата работа. Решени сме и занапред да се фокусираме върху енергийно ефективни продукти и да бъдем от възможно най-голяма полза за клиентите по цял свят в тези предизвикателни времена“, коментира Волфганг Кирш, съизпълнителен директор на Алтерко АД.

Отчетените приходи от продажби на Алтерко АД за първите три тримесечия на 2022 г. са с 5,4% над бюджетните и прогнозните очаквания за този период. В сравнение с първите девет месеца на 2021 г. темпът на растеж на компанията се увеличава в съответствие с очакванията на ръководството за годишен темп на растеж от 43% за 2022 г. и плановете за влизане в голямата IoT лига на най-силните компании за домашна автоматизация в Европа. Алтерко ще публикува официалните си финансови резултати за третото тримесечие на 2022 г. на консолидирана база не по-късно от 14 ноември 2022 г.


*Промените показват само годишния ръст на приходите от IoT бизнеса и не отразяват приходите от услуги с добавена стойност в Азия, след като азиатският телеком бизнес беше продаден през септември 2021 г.

**Курс евро/лев към 6 октомври 2022 г.: 1 евро = 1,95583 лева

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !