Valve пуска Steam Deck на 25 февруари

Offnews Последна промяна на 27 януари 2022 в 12:17 663 0

valve

След двумесечно отлагане, дългоочакваният Steam Deck на Valve ще излезе на пазара на 25 февруари. Това става ясно от публикация в блога на компанията, в която се посочва още, че доставките ще стартират на 28 февруари.

Припомняме, че Valve планираше да пусне Steam Deck още в края на 2021 година. Сериозен недостиг на части обаче принуди компанията да отложи плановете си.

Съжаляваме за това – направихме всичко възможно, за да заобиколим проблемите с глобалната верига за доставки. Компонентите не достигат до нашите производствени мощности навреме, за да можем да изпълним първоначалните си дати за стартиране“ - посочиха от Valve тогава.

Steam Deck е поредният опит на Valve да установи позициите си на пазара за гейм хардуер след неуспешните „Steam машини“. Сега обаче по всичко личи, че преносимият ѝ компютър ще има успех.

Предпоставки за това са неговата универсалност (може да се ползва като пълноценен компютър и като конзола), откритата му природа (на него могат да се инсталират и други магазини за игри, не само Steam), както и съвместимостта му с целия каталог на Steam. Друга интересна характеристика на устройството е, че аĸo се изпoлзв в движeниe, по-късно играта може да продължи от същото място на ĸoмпютъpа у дома.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !