Steelseries представя бъдещето на гейминг звука – серията Arctis Nova

Offnews Последна промяна на 25 май 2022 в 18:27 3888 0

Arctis-Nova

SteelSeries комбинира слушалките от серията Arctis Nova Pro със Sonar Audio Software Suite, за да създаде най-доброто звуково изживяване

 

SteelSeries, световният лидер в производството на периферия за гейминг и електронни спортове, представи своята визия за бъдещето на аудиото за игри. След четиригодишна разработка, чиято цел бе да се промени случващото се в света на видео игрите и да се създаде най-доброто звуково изживяване, компанията представи серията Arctis Nova Pro - цялостно акустично изживяване под формата на геймърски слушалки. Серията е вдъхновена от звукозаписните студиа, които са шумоизолирани и осигуряват пълен контрол над звука.

Новата серията Arctis Nova Pro качва нивото на звуковото преживяване, благодарение на  с аудиото с висока прецизност без загуби, яснотата на гласа, функциите на вградения AI, елегантния минималистичен дизайн със скандинавска естетика, както и възможността за бърза смяна на платформите. В сърцето на Arctis Nova е разработения от SteelSeries Sonar Audio Software Suite, който представи на света първия професионален параметричен еквалайзер. Специално проектиран за свръх бързо зареждане на гейминг слушалки, той предоставя неограничени възможности за контрол на звука в игрите, отборния чат и микрофона. Sonar позволява на геймърите да регулират всяки отделен канал и да чуват звуците, които са най-важни.

Благодарение на комбинацията между Arctis Nova Pro Headsets и Sonar Audio Software Suite геймърите получават най-доброто качество на звука, яснота и контрол, които ще вдигнат летвата за качеството на геймърското аудио и предефинират характерния звук на SteelSeries. Новата серия слушалки дава на феновете на игрите звуков пейзаж с 360° пространствено аудио, в който могат да се изгубят, да чуят всяка критична стъпка, презареждане или движение на противника, като и да поемат контрола върху всеки канал, използвайки еквалайзерите на Sonar, докато постигнат перфектната честота на звука, за разлика от всички други геймърски слушалки, благодарение на новите High Fidelity драйвери, проектирани специално за Arctis Nova.

„Всяка индустрия има своите определящи моменти и това е един от тях.“, споделя Ехтишам Рабани, главен изпълнителен директор на SteelSeries. С представянето на серията Arctis Nova Pro и Sonar Audio Software Suite започва нова ера за света на гейминга. Развълнувани сме да подкрепим геймърите, да им предоставим конкурентно предимство и да усетят Hi-Fidelity акустиката в игрите.”

Повече от 20 години SteelSeries се фокусирана върху геймърското изживяване и начин на живот. В унисон с това серията Arctis Nova Pro се предлага напълно оборудвана с най-съвременни функции. За първи път в света на гейминга ще видите Multi-System Connect – система, която позволява USB превключване между няколко платформи едновременно. Геймърите могат безпроблемно да превключват между компютър, PlayStation, Switch или мобилно устройство с натискане на един бутон и без да се налага да сменят кабелите.

Комуникацията е от ключово значение в гейминга и новият AI микрофон за активно шумопотискане осигурява на геймърите кристално чист звук, докато Sonar Audio Suite се грижи да заглуши всички фонови шумови, като тракане по клавиатура, вентилатор на компютъра и т.н. Микрофонът ClearCast от второ поколение дава истинско предимство чрез специалния дизайн, подобен на използвания от екипажите на Формула 1, за кристално чист, естествен звук с безупречно шумопотискане.

Новата система ComfortMAX е проектирана за всеки размер на главата и има 4 точки за регулиране. Системата включва регулируеми по височина, въртящи се чашки за уши, гъвкава лента и първокласна стоманена лента с PVD покритие, която гарантира издръжливост.

В допълнение към премиерата на „Almighty Audio“ и новите функции, създадени специално за серията Arctis Nova и геймърския лайфстайл, потребителите могат да избират от различни модели, които отговарят на предпочитания от тях стил на игра и използвана платформа.

Arctis Nova Pro Wireless | Arctis Nova Pro Wireless (Xbox) | Arctis Nova Pro Wireless (PlayStation) 

  • Infinity Power System – гейминг без ограничения. Безжичните слушалки Arctis Nova Pro осигуряват неограничен живот на батерията, благодарение на системата с две батерии. Зареждайте втората батерия, докато ползвате първата.

  • Едновременно аудио от игровата платрформа и мобилния телефон – Играйте и общувайте по всички канали с Quantum 2.0 Wireless. Геймърите могат да смесват две аудио връзки едновременно, докато общуват с приятели по телефона, играят на компютър или конзола. Мощната 2,4 GHz безжична връзка е идеална за победи в най-оспорваните мачове, докато използвате Bluetooth за разговори, Discord, музика или подкасти.

  • Активно шумопотискане – Потопете се в света на игите, както никога досега, благодарение на активното шумопотискане (ANC) за гейминг, което ще премахне всички ненужни звуци, които ви разсейват. Усъвършенстваната хибридна система с 4 микрофона премахва външните звуци, докато микрофоните в наушниците балансират звука за оптимална яснота. За възприемане на заобикалящата среда, Transparency режимът се включва с едно натискане на бутон с регулируеми нива, за да сте адаптивни във всяка ситуация.

  • Безжична базова станция – Пълен контрол с едно докосване. Безжичната базова станция е команден център за различни платформи и разполага с настройки за еквалайзерите, сила на звука, ChatMix и т.н., които може да ползвате без да спирате да играете. Устройството запомня настройките ви, а многофункционалният OLED дисплей ви информира за живота на батерията и други функции.

 

 Arctis Nova Pro | Arctis Nova Pro (Xbox) 

  • Arctis Nova Pro представя второто поколение GameDAC, който допълва „Alimighty Audio“ изживяването с Hi-Res Audio Certification и вграден усилвател. Новият ESS Sabre Quad-DAC подобрява звука на играта със 78% по-чист сигнал, с ултраниски нива на шум и изкривяване на звука. Arctis Nova Pro повишава качеството на сигнала до 96KHz/24-Bit, побеждавайки конкуренцията. GameDAC Gen2 работи като команден център за различни платформи. Геймърите могат лесно да настроят перфектния звук за конзола или компютър, като използват многофункционалния OLED дисплей, който съхранява настройките ви. Регулирайте еквалайзерите, входно устройство, сила на звука, ChatMix и много други с едно докосване.

Колекцията Arctis Nova Pro Series е налична в SteelSeries  на препоръчителни цени от:

  • Arctis Nova Pro – $249,99 (NA) | €279,99 (EMEA) | $279,99 (APAC)
  • Arctis Nova Pro (Xbox) – $249,99 (NA) | €279,99 (EMEA) | $279,99 (APAC)
  • Arctis Nova Pro Wireless – $349,99 (NA) | €379,99 (EMEA) | $379,99 (APAC)
  • Arctis Nova Pro Wireless (Xbox) – $349,99 (NA) | €379,99 (EMEA) | $379,99 (APAC)
  • Arctis Nova Pro Wireless (PlayStation) – $349,99 (NA) | €379,99 (EMEA) | $379,99 (APAC)
  • SteelSeries Sonar Audio Suite – безплатно изтегляне на адрес: SteelSeries.com/gg/sonar.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !