Riot Games обяви гейм турнир с награден фонд от 250 000 долара

Offnews Последна промяна на 11 февруари 2021 в 22:09 8265 0

Riot Games TFT Championship

Гейм компанията Riot Games обяви старта на глобалния турнир TeamFight Tactics: Fates Championship, който ще се проведе както на регионално, така и на международно ниво. Наградният фонд на надпреварата ще бъде 250 000 щ. долара. Това съобщиха от българската гейминг агенция TDB Play.

TeamFight Tactics е безплатна стратегическа игра, която от старта си през 2019 г. се радва на огромна популация от играчи, достигаща 80 милиона в световен мащаб. Тя е мултиплатформена и представлява разклонение oт фeнoмeнaлнo ycпeшнaтa МОВА игра Lеаguе оf Lеgеndѕ на Riot. Πъpвoнaчaлнo, ТFТ е разработена като специален режим зa LoL, нo впocлeдcтвиe ĸoмпaниятa я paзвива ĸaтo caмocтoятeлно заглавие.

“TeamFight Tactic продължава да бъде една от игрите с най-бързо растяща фен база поради своята достъпност и завладяващо игрово изживяване за различен тип играчи, което предлага” - коментира Уален Розел, старши директор “Електронни спортове” в Riot Games - „За да отговорим на огромния интерес от страна на феновете за състезателни възможности, за шампионата на Fates увеличихме както наградния фонд, така и броя състезатели, които могат да се класират в турнира. Шампионатът ще ни позволи и да работим по развитието на електронните спортове в световен мащаб.”

Riot Games TFT Championship 2

Във финалите на TFT Fates Championship, които ще се проведат между 7 и 9 април 2021 г., ще вземат участие двадесет и четири от най-добрите състезатели от цял свят. В турнира са поканени за участие състезатели от Северна и Латинска Америка, Бразилия, Европа, Азия и Океания, които ще могат да се класират за финалите чрез съответните регионални квалификации.

Riot Games е основана през 2006 г. от Брандън Бек и Марк Мерил. Днес тя се ръководи от изпълнителния директор Николо Лоран и има над 2500 служители в над 20 офиса по целия свят.

През 2009 г. прави дебюта си с League of Legends, която се превръща в най-играната компютърна игра в света и ключов двигател на развитието на електронните спортове. Докато заглавието навлиза във второто си десетилетие на пазара, Riot продължава да развива играта, като добавя нови геймърски преживявания с Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift, както и множество заглавия, които са в работен процес. Компанията също работи по света на Runeterra чрез мултимедийни проекти за музика, комикси, настолни игри и предстоящия анимационен сериал Arcane.

Riot Games TFT Championship 3

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !