Quake II вече има ремастерирана версия за много платформи

Павлин Луканов Последна промяна на 11 август 2023 в 11:11 313 0

Quake 2

Снимка Bethesda

Quake II вече има ремастерирана версия за много платформи

Редица игри от зората на съвременния компютърен гейминг вече имат ремастерирани версии. Така феновете могат да си припомнят приятните изживявания от младините, чрез актуализирани графика и звук, а компаниите могат без много усилия да привлекат свежи приходи.

Сега, две години след изненадващия анонс и дебют на ремастерираната версия на оригиналната Quake, Bethesda предприе подобен ход и с Quake II, като това съвпада със старта на тазгодишното издание на QuakeCon. Обновената версия е под името Quake II и е с цена 9.99 евро (малко под 20 лв.), като вече е налична за компютри, Xbox, Nintendo Switch и PlayStation. Ако имате абонамент Game Pass, заглавието вече е налично като част от него. Освен това ако вече притежавате Quake II през Microsoft Store, Steam или Good Old Games (GOG), новата версия ще е налична като безплатно обновление, което е много добра новина.

Заедно с анонса бяха споделени трейлър и екранни снимки, от които виждаме, че разработчиците id Software се придържат много близо до оригиналната игра от 1997 г. Разбира се ремастерираната игра включва някои необходими съвременни добавки, включително облачни записи, резолюция до 4K Ultra HD, локален режим с разделяне на екрана и онлайн мултиплейър. Има също така секция с често задавани въпроси и опции за достъпност, включително насоки за това как да се възползвате максимално от играта.

Запазен е познатият, и както от компанията го определят като „легендарен“, геймплей, заедно с оригиналния саундтрак от Sonic Mayhem. Разбира се картината е широкоформатна и е възстановено визуално съдържание, което преди не е било необходимо. Има подобрения в графиката, включително и на ефектите, които ще са добре дошли.

Обновената версия на Quake II не е никак малка, тъй като тя включва и двата оригинални комплекта с мисии, The Reckoning и Ground Zero, с общо 33 нива и 21 карти за битки. Ако това не ви е достатъчно, получавате и безплатно копие на Quake 64 и изцяло ново разширение разработено от MachineGames, Call of the Machine, с което се добавят 28 нива, нова карта и сюжетна линия, която ви изправя срещу машина, заплашващата основата на реалността.

Хубавото на новата ремастерирана версия, че тя е многоплатформена, което означава, че голям брой потребители ще имат лесен достъп до нея. За компютър минималните изисквания са за Full HD екран, 64-битов Windows 10, Intel Core i5-3570 (3.4GHz)/AMD Ryzen 3 1300X (3.5GHz), NVIDIA GeForce GTX 650 TI (2GB)/AMD HD 7750 (1GB), 8GB RAM и 2GB за инсталация.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !