Продадоха виртуален калашник в Counter Strike: Global Offensive за 150 000 долара

Offnews Последна промяна на 21 януари 2021 в 23:12 7220 0

Counter Strike Global Offensie skin Case Hardened

Видеоиграта Counter Strike: Global Offensive, която излезе на пазара през 2012 г., продължава да е сред най-актуалните шутъри и днес. Това е едно от заглавията, които популяризираха електронните спортове по света и запазиха интереса към франчайза на Valve през годините.

Едно от главните предимства на заглавието си остава възможността за къстъмизация на оръжията, както и съпътстващата този процес търговия в платформата Steam на Valve. На нея геймърите могат да придобиват различни дизайни и аксесоари за своите виртуални оръжия.

Нещо повече - много често виртуалните скинове за оръжия се продават за съвсем истински пари. При това не малко.

Истинска лудост обаче се случи преди броени дни, когато беше продаден скин за автомат Калашников (AK-47) за умопомрачителните 150 000 щ. долара. Скинът Case Hardened е бил украсен с елементи на отбора по електронни спортове Titan Esports, който се е разпаднал през 2016 година.

Продажбата се оказа най-скъпата в историята на Counter Strike: Global Offensive. Не е известно обаче кой е купувачът, който си е позволил да даде сума, равна на два апартамента в София за виртуален скин във видеоигра. Не е ясно и каква е била целта на покупката му, нито дали той възнамерява да препродава своята придобивка.

Подобен случай имаше и през отминалата година, когато геймър от Китай придоби скин Howl за автоматична пушка M4A4 с рядко срещани стикери на iBUYPOWER Katowice за сумата от 100 000 щ. долара. Тогава неговата цел стана известна - да препродаде своя виртуален актив с 30 000 щ. долара по-скъпо. До този момент обаче скинът не е намерил своя нов собственик.

Сред най-скъпите продажби на скинове в популярната игра в миналото са предимно за ножове - StatTrack M9 Bayonet Crimson Web New за 45 000 щ. долара, StatTrack Karambit Crimson Web за 50 000 щ. долара и Karambit Case Hardened Factory New за впечатляващите 100 000 щ. долара. Скинът за снайпер Souvenir AWP Dragon Lore with Pro Stickers пък е продаден за 37 000 щ. долара. А вие какво си купихте последно?

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !