Облачната гейминг платформа GeForce NOW добавя игри за Xbox

Павлин Луканов Последна промяна на 21 май 2023 в 11:15 170 0

GeForce Now Microsoft

Снимка Nvidia

GeForce Now Microsoft

Облачните гейминг платформи са доста полезни решения, тъй като дават възможност за игра на голям брой игри с високо качество дори от по-слаби компютърни системи. Това е възможно чрез извършване на изчислителните дейности на отдалечени мощни машини, а след това сигналът се предава онлайн до крайния потребител. Така няма нужда от голяма инвестиция в мощен компютър, за да играете някои от любимите си заглавия.

Една от най-популярните такива услуги е GeForce NOW на NVIDIA, която е достъпна и от България. Сега чрез партньорство между компанията и Microsoft, абонатите ще могат да имат достъп и до игри за гейминг конзолите Xbox. Първото такова заглавие е Gears 5, което вече е достъпно, но в бъдеще ще бъдат добавени редица други попълнения. От NVIDIA предлагат и отстъпка от 40% за шестмесечен абонамент за плана GeForce NOW Priority, от която можете да се възползвате до 21 май.

Партньорството между NVIDIA и Microsoft позволява използването на сървъри с графични процесори GeForce в облака за достъп до заглавия от Xbox Game Studios и Bethesda. Това е възможно от разнообразни устройства, включително персонални компютри и Mac, както и мобилни устройства с iOS и Android, NVIDIA SHIELD TV, смарт телевизори и др.

Както вече стана ясно, първото заглавие в рамките на новото партньорство е Gears 5, най-новото попълнение в популярната поредица. Следват заглавия от Microsoft, като Deathloop, Grounded и Pentiment, които ще бъдат добавени следващата седмица, на 25 май. Абонатите ще могат да стриймват тези Xbox PC заглавия след покупка в Steam. През идните месеци обаче се предвижда и добавянето на поддръжка и за Microsoft Store.

Абонатите с GeForce NOW Priority получават достъп без чакане и с резолюция 1080p при 60 кадъра в секунда. За още по-добро изживяване обаче можете да изберете план Ultimate за гейминг до 4K при 120 кадъра в секунда. Нови Xbox игри за PC ще бъдат добавяни с актуализациите част от GFN Thursday.
Припомняме, че по-рано през годината Microsoft постигна 10-годишно споразумение с NVIDIA за лицензиране на Xbox PC игри за GeForce Now. Това партньорство беше постигнато като част от усилията на компанията да си подсигури одобрението на европейските регулаторни органи на сделката по придобиването на Activision Blizzard. Тази седмица ЕС одобри сделката, като именно това, но и други подобни споразумения, може да са натежали за решението. Ако придобиването получи цялостно одобрение, игри от Activision Blizzard също може да се появят в облачната платформа.

Въпреки одобрението на ЕС обаче, Обединеното Кралство блокира сделката именно заради опасения за ограничаване на конкуренцията, включително в облачния сегмент. Microsoft тепърва ще трябва да обжалва това решение, но освен това компанията е изправена и пред подобни проблеми в САЩ. Там FTC дори заведе съдебно дело с цел блокиране на придобиването. Междувременно от NVIDIA обявиха, че дори тази сделка да пропадне, партньорството на компанията с Microsoft ще продължи.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !