Новата спортна кола на Jaguar съществува само във виртуалния свят

Offnews Последна промяна на 22 декември 2020 в 12:54 4258 0

Jaguar Vision Gran Turismo SV real

Спортните автомобили напоследък навлизат във видеоигрите с все по-бързи темпове с гейм заглавия като Gran Turismo и Need For Speed. Много от виртуалните возила там са точно копие на истинските, следвайки не само техния дизайн, но и физиката на тяхното движение.

Автомобилният производител Jaguar обаче достигна една стъпка по-напред в развитието на автомобили в игрите. Компанията създаде нов спортен модел, който изобщо не съществува в реалния свят, а единствено във видеоиграта Gran Turismo. Това е нова тенденция, която може да накара и други производители на реални продукти (не само коли) да създават свои модели, достъпни само като виртуални предмети.

Освен, че е първата кола на Jaguar, съществуваща само във видеоигра, новият модел е и първата електрическа спортна кола на компанията. Той се нарича Jaguar Vision Gran Turismo SV и е напълно оптимизиран за играта Gran Turismo. Възможностите и дизайнът на автомобила вече предизвикаха коментари, че е жалко, че той няма да може да бъде закупен в реалния свят.

В рамките на играта той ще бъде задвижван от четири електрически мотора, вместо от три, както беше при неговия предшественик. Те ще му позволят да генерира 1.877 конски сили и да ускорява от 0 до 60 мили в час за едва 1.65 секунди. Максималната скорост на колата във виртуалния свят на Gran Turismo пък ще бъде 255 мили в час, като за това ще спомага и изключителната аеродинамична форма.

Екипът на Jaguar все пак е създал едно физическо копие на возилото, което се използва с цел изучаване на неговия дизайн и възможностите за подобрение. Както можете да се убедите от следващата снимка, то изглежда впечатляващо.

Jaguar Vision Gran Turismo SV

пътна помощ

"Vision GT SV е драматична кола с впечатляваща визия, която показва какво е възможно, когато традиционните ограничения на дизайна на коли в реалния свят са напълно премахнати. При създаването на тази кола и цялостното изучаване на дизайна й, имахме възможност да представим най-екстремната версия на електрически състезателен автомобил на Jaguar, вдъхновен от миналото, но гледащ безстрашно към бъдещето" - сподели Дизайн директорът в Jaguar Джулиан Томсън в съобщение до медиите.

Новата виртуална кола ще бъде "пусната" през 2021 г., което означава, че вероятно ще се появи в Gran Turismo 7. Очаква се седмата серия да бъде пусната догодина за гейм конзолите PlayStation 5. Тази информация обаче все още не е потвърдена.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !