Nintendo Switch има повече продажби от Wii

Offnews Последна промяна на 03 февруари 2022 в 12:02 454 0

Nintendo Switch е имала относително силно последно тримесечие на 2021 г. Nintendo обяви, че доставките на конзолата в посочения период са достигнали 10.67 милиона броя, въпреки недостига на компоненти в световен мащаб.

По този начин общите доставки на портативната гейминг система вече са 103.54 милиона бройки. Това означава, че за изпреварването на Wii по този показател са били необходими малко под пет години.

Въпреки това се отчита спад в доставките на годишна база с близо 8%. Nintendo обаче остава значително по-малко засегната от проблемите с доставките. Sony например обяви, че е доставила едва 3.9 милиона PlayStation 5 конзоли за разглеждания период.

Nintendo пусна и нов модел Switch с OLED екран, който по данни на компанията има добър старт. Интересно е да отбележим, че Nintendo занижи очакванията си за доставки през настоящата година до 23 милиона доставки от първоначалните си прогнози за 23 милиона.

В софтуерно отношение Pokémon заглавията Brilliant Diamond и Shining Pearl отчитат добри продажби с 13.97 милиона закупени копия. Mario Party Superstars е с 5.43 милиона продажби, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD с 3.85 милиона, а Metroid Dread с 2.74 милиона.

Наскоро Nintendo пусна и Pokémon Legends: Arceus, което би трябвало да доведе до добри резултати за настоящото тримесечие.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !