Netflix може да предлага и игри

Offnews Последна промяна на 25 май 2021 в 16:26 5411 0

Netflix app is seen in an Android mobile phone

Netflix, лидерът сред стрийминг платформите, изглежда планира да навлезе и в гейминг света. Информация от различни източници сочи, че компанията ще предложи пакетна услуга по подобие а Apple Arcade и то още през идната година.

Сред игрите, които ще могат да бъдат изтегляни ще са такива разработени от Netflix, както и от независими разработчици. Reuters добавя, че компанията търси човек, който да ръководи усилията ѝ в тази насока.

Netflix разбира се ще е новак на гейминг сцената, но все пак вече има някакъв опит с интерактивно съдържание. Black Mirror: Bandersnatch и Bear Grylls’ You vs. Wild са добър пример за филмови продукции с възможност потребителите да избират собствен път.

Най-близкото до игра съдържание обаче е Minecraft: Story Mode. Освен опцията за избор на собствено приключение, Netflix има редица сериали базирани на игри. Сред по-популярните от тях са The Witcher и Castlevania.

Пред Polygon от Netflix отбелязват, че са развълнувани от възможността да постигнат повече по отношение на интерактивното съдържание. За съжаление засега липсват допълнителни детайли относно това в каква посока ще видим развитие.

Със сигурност обаче на компанията няма да ѝ е лесно да навлезе в гейминг сектора. Ще е интересно и за кои платформи ще са налични игрите предлагани от компанията. Възможно е компанията да предложи и стрийминг на игри, по подобие на услугите на Amazon и Google.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !