Неофициално: Valve разработва екшън играта Half-Life: Citadel за конзолата Steam Deck

Offnews Последна промяна на 29 ноември 2021 в 10:29 313 0

575226_zlZllb5UdD_gordon

Редакторът на уеб-портала Valve News Network Тайлър Маквикър (Tyler McVicker) съобщи интересни подробности за няколко геймърски проекта, разработвани от Valve. Най-любопитен и интересен, който едновременно с това има всички шансове да излезе, е екшън играта Half-Life: Citadel.

Във вътрешната кореспонденция между разработчиците проектът се описва като "празник на Носталгията" и като "хибридна рожба на Left 4 Dead, Alien Swarm, RTS и Half-Life". Друг интересен момент е, че играта Half-Life: Citadel се разработва, като се вземат предвид възможностите на портативната конзола Steam Deck. Това означава, че най-вероятно тази игра ще бъде оптимизирана за тази конзола от гледна точка на производителността и на управлението.

Маквикър каза още, че "Цитаделата" е в активна фаза на разработване. Но засега по-голямата част от екипа на Valve е заета с работата върху Steam Deck. Ето защо новият екшън ще може да видим след около година и половина.

Блогърът засегна и друг интересен момент. Според него проектът Half-Life 3 не е спрян, но е с нисък приоритет и върху него работят само няколко души.

https://youtu.be/-rhLPB0UuyI

Маквикър каза няколко думи и за играта HLX, която се счита за хипотетичното продължение на Half-Life: Alyx за VR шлемове. Разработването на тази игра става бавно, понеже във Valve нараства вътрешното разочарования от днешните възможности на виртуалната реалност. Това е и причината все по-малко хора да работят върху този проект.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !