Каква ще е съдбата на най-голямото гейминг събитие в света след отмяната на E3 2024 и E3 2025 в Лос Анджелис

Мария Иванова Последна промяна на 26 юни 2023 в 12:46 273 0

E3

Снимка Wikimedia Commons

Каква ще е съдбата на най-голямото гейминг събитие в света след отмяната на E3 2024 и E3 2025 в Лос Анджелис

Едно от най-значимите събития в областта на видеоигрите и компютърната индустрия E3 (Electronic Entertainment Expo) няма да се проведе през 2024 и 2025 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Тази информация е потвърдена от доклад на местната комисия по туризма, който прогнозира бъдещите продажби в града на основа на отмяната на следващите две издания на дългогодишното търговско изложение.

Припомняме, че по-рано тази година организаторите от ESA (Entertainment Software Association) обявиха, че работят съвместно с популярната в гейминг индустрията event агенция ReedPop за провеждането на E3 2023. След като пандемията от COVID-19 прекрати физическите издания на гейм изложението в периода 2020-2022 г., тази година се очакваше неговото триумфално завръщане.

Въпреки това през март стана ясно, че E3 2023 няма да се проведе с мотива, че издателите не са успели да подготвят навреме необходимите трейлъри и демо версии на игрите си. Екипът на The Verge отбелязва обаче че и ако E3 2024 и Е3 2025 не се проведат, това подсказва, че има нещо друго, което пречи на връщането на събитието, което преди пандемията беше едно от най-значимите в индустрията.

В същото време от ESA заявиха, че "не са взети окончателни решения" за бъдещето на изложението и че "в момента водят разговори относно E3 2024 (и следващите издания)". Провеждането на E3 2024 и Е3 2025 бяха планирани съответно за 11 юни и 3 юни и все още има вероятност да се състоят на тези дати, но да бъдат преместени в друг град.

Бъдещето на гейм изложението обаче остава несигурно, след като ключови за индустрията компании като Ubisoft, Tencent и Sega взеха решение да пропуснат E3 2023. В същото време някои от гейминг събитията, които трябваше да се проведат в рамките на шоуто тази година, като Summer Game Fest, Xbox Games Showcase и Ubisoft Forward, се състояха под формата на самостоятелни издания.

Това може да означава, че няма да има повече E3, тъй като най-големите издатели на игри и производители за хардуер са избрали да организират самостоятелни представяния на продуктите си. Изглежда ще трябва да изчакаме още известно време, преди да разберем какво ще се случи с изложението, на което компаниите всяка година представяха най-новите си игри, конзоли, аксесоари и услуги.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !