Хакер открадна 625 милиона щатски долара от блокчейн играта Axie Infinity

Offnews Последна промяна на 30 март 2022 в 16:46 398 0

Hackers Steal $540 Million in Crypto From ‘Axie Infinity’ Gam

Издателят на играта Axie Infinity, в която могат да се печели криптовалута, съобщи за откраднати цифрови токени на обща сума над 500 милиона щ. долара. Компанията подчертава, че проникването е осъществено чрез социално инженерство, а не чрез техническа или софтуерна уязвимост. Експертите в тази област отбелязват, че това е втората по големина кражба в историята на криптовалутната индустрия.

Хакерът е откраднал криптовалута за 540 милиона щ. долара от блокчейн мрежата Ronin, на която се базира онлайн играта Axie Infinity. За кражбата първа съобщи компанията-издател Sky Mavis. Авторитетният The Wall Street Journal също отбелязва, че това е една от най-големите кражби в 13-годишната история на  криптовалутната индустрия.

Криптовалутната стартираща компания Sky Mavis, която ръководи и управлява популярната онлайн игра Axie Infinity заяви, че хакерът или хакерите са получили достъп до акаунти, в които се е съхранявала криптовалута и са откраднали от тях 173 600 Ethereum токена и 24,5 USDC стейбълкойна.

Според аналитичната компания Elliptic това е втората най-голяма кражба на криптовалутни активи в цялата 13-годишна история на крипто индустрията. Активите към момента на кражбата са били с обща сума около 540 милиона щ. долара, а днес това са около 615 милиона щ. долара. Според Sky Mavis всички средства все още са в криптовалутния портфейл на предполагаемия хакер. Компанията проследява откраднатите средства съвместно с аналитичната компания Chainalysis.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !