Google въвежда нови инструменти, с които да подобри гейминга в Google Play

Павлин Луканов Последна промяна на 14 март 2024 в 13:50 273 0

Google

Снимка Google

Google въвежда нови инструменти, с които да подобри гейминга в Google Play

Гейминг индустрията е в разцвета си, като това важи с особена сила за мобилните игри. Разбира се една от най-големите мобилни платформи с налични много игри е Android. Тук основният източни, от който хората се сдобиват с игрите си, а именно магазинът за приложения Google Play.

Google представи нови инструменти и функционалности, с които цели подобряване на гейминг изживяването в Google Play. Това е добра новина, тъй като както вече стана ясно, се отнася до много потребители. От компанията описват промените в рамките на конференцията Google for Games Developer Summit и малко преди Game Developers Conference, която ще се проведе идната седмица.

Генералният мениджър за игрите в Google Play, Аураш Махбод, споделя в публикация, че ще има разнообразни инициативи в помощ на разработчиците за създаване на по-добро гейминг изживяване. Разбира се геймингът е ключов за Google, като оттам посочват, че имат мисия да постигнат гейминг изживяване, което е забавно и въвличащо.

От Google говорят за Play Pass Enhancement, като абонатите с Google Play Pass в избрани региони получават отстъпки и продукти в популярни игри, включително EA SPORTS FC Mobile, Mobile Legends: Bang Bang, Monopoly Go и Roblox. Тази добавка допълва съществуващия каталог от над 1000 игри и приложения без реклами, като дава повече стойност на абонатите, без да се променя таксата.

Потребителите вече могат да гледат най-новите клипове в YouTube директно в раздела Games, както и в страницата на магазина със списъци, като така ще се информират за любимите си игри. AdMob пък трансформира вградените в игрите реклами, като предлага интерактивни елементи, които се сливат в гейминг изживяването, избягвайки неприятните изскачащи прозорци и видео прекъсвания.

Разработчиците могат да имат по-голяма гъвкавост за вграждане на множество опции за вписване през Play Games Services. Така потребителите могат да използват предпочитания си метод за вписване, запазвайки напредъка и постиженията си в игрите, като те се синхронизират межди различните устройства. геймърите могат да продължат от мястото, от което са прекъснали, независимо на кое устройство играят.

Добрата новина е, че Google Play Games разширява поддръжката си за PC игри, позволявайки на потребителите да имат достъп до по-широка селекция от игри създадени за PC, през Google Play. Вече са налични популярни заглавия като Lineage2M, Odin: Valhalla Rising, Genshin Impact и Dragonheir: Silent Gods, а в бъдеще ще бъдат добавени още попълнения.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !