Google планира да увеличи броя на игрите с истински пари в Play Store

Мария Иванова Последна промяна на 17 януари 2024 в 12:56 590 0

Google Play Games

Снимка Google/Screenshot

Google планира да увеличи броя на игрите с истински пари в Play Store

Google обяви, че планира да подкрепи повече игри с реални пари (RMG) в магазина си за приложения Play Store тази година, включително и такива, които не са обхванати от съществуващата лицензионна рамка. Новите правила ще бъдат първоначално въведени в Индия, Бразилия и Мексико през юни, а по-късно и в други страни.

До този момент технологичният гигант позволяваше само RMG приложения с установени от правителствата регулаторни рамки. Play Store използваше наличието на тези регулации, за да определи дали дадена игра е одобрена или отхвърлена. При този подход игри, които са законни, но без ясни правила, които да регулират тяхната наличност в магазина, са били отхвърляни. След промените игрите с реални пари ще станат достъпни в повече страни. Освен политиките на Google в тези случаи, разработчиците ще трябва да спазват всички съществуващи местни правила.

В момента Google Play Store позволява онлайн казино игри, спортни залози, надбягвания с коне, лотарии и фентъзи надпревари. А съществуващите политики за безопасност на компанията включват възрастови и географски ограничения, за да се гарантира, че игрите се предлагат само на възрастни и там, където са законни.
Освен разширяване на броя игри с реални пари, Google обмисля и нов модел на таксуване на услугите с абонамент и покупките в приложенията. Въпреки това, компанията не разкрива подробности за процента, който ще вземе от разработчиците.

Преди промените RMG приложенията се инсталираха безплатно и не можеха да използват Google Play Billing. Google не вземаше такса за услугата, но това ще се промени като част от новите правила. Повече подробности ще бъдат налични в следващите месеци.

“С това обновление на политиката, ще променим и нашия модел за таксуване на RMG, за да отрази стойността, която Google Play предоставя и да помогне за поддържането на екосистемите на Android и Play. Работим тясно с разработчиците, за да гарантираме, че нашият нов подход отразява уникалната икономика и различните модели за печалба в тази индустрия” - посочва Каран Гамбир, директор глобални партньорства в Google.

Очаква се новата такса за игри с реални пари да увеличи приходите на Google Play Store. Тази стъпка идва в момент, когато Google е под наблюдение от регулатори по целия свят, които настояват компанията да позволи на разработчиците да използват алтернативни методи за плащане.

Въпреки натиска, технологичният гигант продължава да предлага стимули на разработчиците, които избират да използват неговата платформа. През 2022 г., компанията пусна пилотна програма, която предоставя 4% отстъпка от таксите за услуги на избрани партньори.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !