Гейм стриймъри, разработчици и фенове се събират в Пловдив на Station Street Festival

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 22 август 2023 в 10:54 700 0

Station Street Festival

Снимка Station Street Festival

Station Street Festival

Редица популярни гейм стриймъри, родни разработчици и фенове ще се съберат в Пловдив през септември. Като част от геймърската програма на фестивала Station Street Festival, който ще се проведе в Града под тепетата от 1 до 6 септември. Сред големите атракции са тренажор на Формула 1, конзоли и професионални джаги както и спектакъл на сцената.

По време на фестивала, феновете на гейм културата ще могат да се запознаят с гости от всичките ѝ сфери в България. От редица местни студия за видеоигри, през журналисти, водещи на подкастове, професионални състезатели и стриймъри. Не са забавени и самите гейм заглавия, като по време на фестивала ще има организирани турнири. На 6 септември, записалите се участници ще могат да премерят сили помежду си в последното и излязло наскоро издание от популярния файтинг франчайз Street Fighter 6, като най-добрите бойци ще получат страхотни награди.

Сред популярните имена от гостите са стриймъра Gothika_47, който е един от най-популярните в сферата в страната, както и друга позната стриймърка Вики – MollyMess. Още на фестивала ще присъства основателят на професионалната StarCraft лига в България Лъчезар “Exalted” Узунов, както и Алекс Илиева - журналист, подкастър и част от благотворителното движение чрез видеоигри „ГудГейм“. Към тях се присъединява и ютубърът Макс Бербечелов.

Водещата на гейминг станцията на фестивала също е популярно лице в сектора – това е Грета, позната на феновете на Apex Legends като Igrytte. Тя се занимава със стрийминг от четири и е доста позната на международната сцена със своите видеа посветени на Battle Royale заглавието. Грета взима участие в международни гейминг фестивали, сред които мащабния и световноизвестен Dreamhack.

3 септември ще бъде посветен на хората зад видеоигрите. Тогава на сцената на Station Street Festival на живо ще бъдат представяни български заглавия правени от независими разработчици. Като освен вече публикувани игри, ще бъдат показани и предстоящи такива, включително ще бъдат обявени и на изцяло нови заглавия. Главните действащи лица са студиата Studio Mechka, Incineration Productions, Prime Games, Realm Archive и други гости, които организаторите все още пазят в тайна. Гостите на фестивала ще могат лично да се срещнат със създателите и да изпробват игрите след представянето им на сцената.

Началото на септември започва ударно за геймърите в Пловдив и имаме шест дни гарантирани с много участници, стриймъри, турнири, Street Fighter 6 и други забавления. Самият фестивал включва и различни културни, музикални и други изненади. Повече за тях можете да откриете на сайта на фестивала: https://stationstreet.bg.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !