Cyberpunk 2077 доведе до спад в акциите на стойност 641 милиона за създателите си

Offnews Последна промяна на 20 декември 2020 в 11:13 4241 0

Cyberpunk 2077 CD Projekt Red

Гейм издателството CD Projekt е изгубило 641 млн. щ. долара от спада на акциите през последните няколко дни, предизвикан от множеството проблеми със своето нашумяло заглавие Cyberpunk 2077. Припомняме че видеоиграта беше сред най-очакваните проекти на гейм пазара през тази година. Нейният пазарен релийз беше отлаган на няколко пъти за да бъде пусната в продажба най-после този месец.

Когато това стана обаче дойдоха многобройните съобщения за бъгове в играта. Нейните версии за най-популярните игрови конзоли са имали толкова много проблеми, че преди ден Sony обяви, че спира продажбите на Cyberpunk 2077 през онлайн магазина на своята приставка PlayStation 4. Компанията обяви също, че започва да възстановява средства на закупилите заглавието през нейните канали.

Скоро след това и Microsoft обяви подобни стъпки за неговата конзола Xbox One. Всичко това доведе до сериозен спад на акциите на издателството CD Projekt, чието дъщерно дружество CD Projekt Red е разработчик на играта. Компанията разполага с общо 100 654 624 акции, чиято цена е паднала до 21,31 щ. долара. Това прави 23% спад от датата на релийза на играта до днес.

Междувременно издателството обяви и мащабен план за възстановяване на средствата на геймъри, които са си закупили заглавието. Припомняме, че само предварителните поръчки на Cyberpunk 2077 са били 8 милиона. Това е около осем пъти повече от същия показател при Witcher 3 - друг знаков проект на същата компания. 3.28 милиона пък са предварителните поръчки на играта за различни конзоли - платформата която е най-засегната от бъговете.

Все пак голям брой геймъри вече коментираха, че проектът е наистина много добър по отношение на сюжет и геймплей и ако неговите проблеми с бъговете бъдат изчистени, играта все пак ще е едно от най-приятните нови заглавия през тази година.

Cyberpunk 2077 е фантастична игра, която отвежда геймърите в едно антиутопично бъдеще, доминирано от няколко големи корпорации и изпълнено с нови информационни и био- технологии. Импланти, роботи, футуристични оръжия и бързи коли - това са само част нещата, с които е изпълнена играта. Като добавим и наистина интересният сюжет, който вече се видя от трейлърите и от някои стриймове, заглавието беше наистина обещаващо.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !