CD Projekt RED подготвя редица нови игри

Павлин Луканов Последна промяна на 05 октомври 2022 в 20:17 752 0

CD Project Red

Снимка CD Project Red

CD Project Red

CD Projekt RED анонсира цели пет нови гейминг проекта, които включват нови заглавия от вселената на Вещерът (The Witcher) и Cyberpunk 2077. Като цяло от компанията си поставят доста амбициозни планове с толкова много проекти. Разбира се предстои и да видим каква ще е реализацията им след всичките първоначални проблеми със Cyberpunk 2077.

The Witcher

Три от бъдещите попълнения са свързани с The Witcher, като две от тях вече са в предварителна продукция. Играта с кодово име Sirius се разработва от The Molasses Flood, а сюжетът се развива в познатата ни вселена, но ще се различава от предходните, тъй като е насочена към по-широк кръг от геймъри. Освен самостоятелна игра ще има и мрежова опция.

Задава се и нова трилогия The Witcher, която ще се разработва директно от CD Projekt RED. Първата от трите нови игри е с кодовото име Polaris, която идва след The Witcher 3: Wild Hunt. В цялата „сага“ ще има три заглавия, като те ще се появят в период от шест години след пускането на Polaris. От компанията посочват, че втората и трета части ще се облагодетелстват от основните, поставени с разработката на Polaris.
Последният нов проект свързан с The Witcher е с кодовото име Canis Majoris и ще се разработва от външно студио. В случая става дума за изцяло нова продукция, като за нея ще бъдат използвани Unreal Engine 5 и инструментите зад създаване на Polaris. За съжаление и тук няма допълнителни подробности.

Cyberpunk 2077 и изцяло нов проект

Освен значителните начинания при The Witcher ни очакват и новости при другото голямо направление за компанията. Става дума разбира се за Cyberpunk 2077 и разширението Phantom Liberty, което е разработка на CD Projekt RED. Добрите новини са, че добавката ще е готова още тази година, макар и да няма други детайли свързани с нея. Друг проект в тази насока е Orion, а това ще е самостоятелна Cyberpunk игра. Разработката ще бъде поета от нов екип в Северна Америка.

Задава се и изцяло ново гейминг начинание с кодовото име Hadar, което не е свързано с игрите разработвани от компанията досега. CD Projekt RED обмислят проекта от няколко години, като през 2021 г. е започнала работата на концептуално ниво. Отбелязва се, че новото заглавие ще е част от самостоятелна вселена.

Компанията също така възнамерява да отиде отвъд сингълплейър геймплей, като подготвят и мултиплейър възможности. Отбелязва се обаче, че това няма да доведе до ограничаване на изживяването при самостоятелна игра. За разработката на новите възможности ще се разчита на Unreal Engine 5.

Разбира се няма как да не погледнем малко критично върху всичко това след меко казано проблемния дебют на дългоочакваната Cyberpunk 2077. Тя се появи след редица отлагания, но дори тогава изглежда не беше в достатъчно завършено състояние. Дълго време бяха налични значителни бъгове, като някои от тях остава дори след прилагането на поредица от поправки. Предстои да видим дали уроците от този неуспех ще бъдат отчетени или ще се повтори неуспешният старт.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !