Blizzard очаква гладък старт за Diablo IV

Павлин Луканов Последна промяна на 19 май 2023 в 11:31 411 0

Diablo 4

Снимка Blizzard

Blizzard очаква гладък старт за Diablo IV

Една от най-очакваните гейминг премиери през настоящата година е тази на Diablo IV, която е планирана за 6 юни. Междувременно от Blizzard, компанията зад легендарната поредица, проведоха няколко бета тестове, които имаха две основни цели. Първата, да дадат възможност на геймърите да изпробват новата игра, а втората, да се тестват възможностите на сървърите и да се открият възможни проблеми.

Ако като мен сте се включили в някой от бета тестовете, то най-вероятно ви се е наложило да чакате, за да се впишете в сървърите и да можете да играете. Доста потребители съобщаваха за значителни изчаквания, както и някои проблеми със свързаността. Сега благодарение на интервю на Eurogamer с арт директора Джон Мюлер и гейм режисьорът Джо Пипиора, научаваме и любопитни детайли за целия процес.

Те споделят, че проведените тестове са предоставили полезни детайли, които ще са от помощ за официалната премиера. Последната проба беше през изминалия уикенд под името „Server Slam“ като сървърите са се справили много по-добре и почти безпроблемно. Пипиора разкрива, че всеки бета тест е помогнал да се разберат техническите капацитети на сървърната платформа. Освен това Blizzard водят вътрешни тестове на Diablo IV от над година като се разчита на сървъри работещи с милиони автоматизирани акаунти, извършващи базови действия.

Въпреки това, не е възможна замяната на реалните потребители. При наличието на хора от различни локации и сървъри, данните, които могат да бъдат добити са много повече. В този процес са открити и множество възможни малки проблеми, които са премахнати. Тестовете имат за цел да помогнат на Blizzard да се подготви за премиерата на Diablo IV. Интересно е, че от компанията твърдят, че бета тестовете не са имали маркетингови цели, а чисто технологични.

Пипиора посочва още, че компанията е научила много от тези тестове, като последният е преминал изключително гладко. Хората не са чакали много за достъп до играта, но все пак са открити някои проблеми на заден план, които биха могли да причинят неприятности при официалния старт.

Blizzard определено интерес да предложи гладък старт за новата игра, особено на фона на неприятните спомени с премиерата на Diablo III. Дори и представената сравнително скоро Diablo II: Resurrected не мина без проблеми при премиерата си. Подобно на тези заглавия, Diablo IV е изцяло онлайн игра, като се изисква връзка със сървърите на компанията. Това обаче може да доведе до неприятния факт да сте платили за играта и да не можете да я играете заради претоварване или други проблеми.

Ако очакванията на Blizzard се оправдаят то изглежда не би трябвало да се притесняваме от подобни негативни възможности. Друг е въпросът, че ако играете от компютър системните изисквания не са никак ниски и ще трябва да се съобразите с тях, за да постигнете оптимално изживяване. Препоръчителните изисквания за Medium настройки са за процесор Intel Core i5-4670K/AMD R3-1300X, 16GB RAM, видеокарта NVIDIA GeForce GTX 970/AMD Radeon RX 470 и SSD с 90GB налично пространство.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !