ASUS ROG Ally X вече е достъпен за предварителни поръчки

Стефан Николов Последна промяна на 05 юни 2024 в 18:08 456 0

Asus ROG Ally X

Снимка Asus

Asus ROG Ally X

ROG Ally X е значително обновяване на преносимата игрова система на ASUS. Значителните подобрения в батерията, паметта и ергономията я правят привлекателен избор за сериозните геймъри, които търсят максимална производителност в компактен форм-фактор.

След месеци на изтичане на информация, тийзъри и ексклузивни детайли от вътрешни източници днес Asus официално обяви излизането на най-новия си преносим геймърски компютър ROG Ally X, който вече е наличен за предварителни поръчки. Това устройство ще остави следа сред преносимите геймърски системи благодарение на двойно по-мощната батерия, увеличената памет и редица други значителни подобрения.

Основни технически характеристики и подобрения

Изданието gamespot допълва, че Asus ROG Ally X е претърпял редица значителни подобрения в сравнение с предишните модели, за да предложи на потребителите по-мощна и удобна за ползване гейминг платформа. Ето някои от основните нововъведения и промени.

Добавен е по-голям капацитет на батерията и увеличена автономна работа. ROG Ally X разполага с батерия с капацитет 80 ватчаса, което е два пъти повече от предишния модел. Това дава възможност на устройството да издържи по-дълго време без презареждане, което е изключително важно за преносимите устройства.

Увеличено е мястото за съхранение и разширяване на портовете. Новият модел разполага с двойно по-голямо място за съхранение и повече USB-C портове, което дава възможност за свързване на повече аксесоари и устройства. Добавена е и поддръжката на Thunderbolt 4, което позволява високоскоростен трансфер на данни и зареждане на файловете.

Подобрени са паметта и производителността. Оперативната памет е увеличена до 24 GB, като се използва по-бърза 7500MHz памет, което осигурява до 15% увеличение на производителността. Това прави устройството подходящо за най-съвременните игри и мултимедийни задачи.

Корпусът и компонентите на устройството са преработени, за да се подобри удобството при използване. Подобрената ергономичност, по-леките и по-здрави материали на корпуса, както и промените в дизайна на охладителя и джойстика правят устройството по-удобно за продължителна употреба.

Новите вентилатори и промените в охладителната система правят устройството по-тихо и по-ефективно при охлаждането, което е особено важно при големи натоварвания. Променени са потребителския интерфейс и входовете/изходите. Нови модулни джойстици с подобрена механика и материали, двустранни SSD дискове, подобрена вентилация и портове и преработени бутони и спусъци правят управлението по-отзивчиво и издръжливо.

Перспективите на ROG Ally X на пазара

The Verge уточнява, че цената на ROG Ally X е $799, което го прави едно от най-скъпите предложения на пазара за портативни геймърски устройства. Въпреки това, като се имат предвид значителните подобрения в производителността и използваемостта, както и удвоеният капацитет на батерията, цената изглежда оправдана.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !