Amazon спира разработката на игра по Lord of the Rings

Offnews Последна промяна на 19 април 2021 в 13:42 5677 0

lotr

Още една игра на Amazon няма да види бял свят. От компанията споделят пред Bloomberg, че са спрели разработката на игра по Lord of the Rings.

Заглавието трябваше да бъде осъществено съвместно с китайската Leyou. Според Amazon негативното развитие се дължи на факта, че не е постигната договореност по условията за разработката.

Неназовани източници обаче посочват, че причината е в покупката на Leyou от Tencent. Това разбира се е неприятно за Amazon, тъй като компанията не може да постигне успех в тази сфера. През 2018 например тя спря разработката на игра с името Breakaway. Тогава това беше отдадено на липсата на достатъчен напредък.

След това Amazon се отказа и от Crucible заради лоши отзиви по време на тестовете. Друг проект, New World, е отлаган многократно и едва ли ще се появи до края на август.

Засега компанията остава отдадена на своето гейм студио, но предстои да видим дали то ще има резултати. Разбира се Amazon няма бърза работа в случая. Очакванията са по-високи към сериала по Lord of the Rings, който ще се появи в Prime Video.

Играта щеше да е добра добавка към него, но със сигурност нямаше да донесе повече приходи. Разочарованието ще е по-голямо само за феновете.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !