VR гривните TapID превръщат всяка повърхност в интерактвна

Offnews Последна промяна на 22 март 2021 в 11:17 7245 0

TapID

Специалистите от федералния институт за нови технологии на Цюрих (ETH Zurich) създадоха нов подход към взаимодействието с виртуална реалност - миниатюрните гривни TapID. Сензорите се закрепват към китката и регистрират докосването на пръстите към каквато и да било повърхност. Представената тези дни версия на TapID прожектира на всякакви повърхности стандартна клавиатура и клавиши на пиано, но разработчиците споделят, че системата е подходяща и за други сценарии - за тонрежисьор със сложни електронни миксери и пултове, за специализирани симулатори и т.н. Освен това, използваните сензори са миниатюрни и могат да бъдат интегрирани в сега съществуващите смарт часовници и фитнес гривни.

Уеб изданието New Atlas съобщи, че TapID регистрират и най-малките вибрации, които създават пръстите в момента на докосване към някоя повърхност. Системата различава всяко по-характерно движение с помощта на алгоритми с машинно обучение и подава тази информация към шлема за виртуална реалност. Създателите на новото устройство допълват, че комбинацията от обикновена камера, която може да бъде включена към VR очила плюс TapID осигуряват пространствена точност и латентност, каквито са необходими за работа с обикновена клавиатура.

В момента екипът довършва своя първи прототип и се готви с разработването на комплект офисни приложения, които ще дадат възможност да се демонстрират всички характерни възможности на технологията TapID. Първият работен екземпляр на тази VR гривна за първи път ще бъде представен по време на събитието IEEE VR в края на този месец.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !