В САЩ разширяват използването на технологията за разпознаване на лица

Offnews Последна промяна на 27 август 2021 в 11:15 227 0

facial recognition

Десет федерални агенции в САЩ разширяват използването на технологията за разпознаване на лица. Това разкри в новия си доклад Правителствената служба за отчетност.

Данните са на база ново проучване, обхващащо общо 24 федерални агенции. То показва колко от тях планират да използват разпознаване на лица в повече области през 2023 година.

Повечето агенции вече използват разпознаване на лица, за да предоставят на служителите си достъп до техните телефони и компютри. Все по-голям брой агенции обаче я използват за разследване на престъпления и проследяване на хора.

Департаментът по земеделие иска да наблюдава с емисии на живо своите съоръжения и да сканира лицата на хората, които ги посещават. Друга агенция иска да автоматизира проверката на самоличността на пътуващите по летищата.

Агенциите планират това разширяване въпреки засилването на натиска срещу системите за разпознаване на лица и извършването на фалшиви арести в миналото. В доклада на Правителствената служба за отчетност се отбелязва обаче, че "последните постижения в технологията за разпознаване на лица са увеличили нейната точност и нейното използване".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !