Робот прави бургери (видео)

Offnews Последна промяна на 30 март 2022 в 11:07 725 0

RoboBurger

Мислили ли сте някога, че роботите ще започнат да приготвят вкусна храна за нас, хората? Това вече е възможно в Ню Джърси, където заработи първата вендинг машина за хамбургери.

Иновацията е разработена от компанията RoboBurger и включва автономен готвач-робот, който приготвя изкушаващи бургери за приблизително шест минути. Екипът на компанията описва своята вендинг машина като "най-голямата иновация в продажбата на топла храна след изобретяването на микровълновата фурна".

Тя е компактна и в същото време разполага с всичко необходимо за направата на вкусен бургер, при това за много кратък период от време. За приготвянето му роботът следва същите пет стъпки, използвани в много от ресторантите за бързо хранене.

Автоматизирана скара запича питката, след което роботът добавя месо, кашкавал, кетчуп, горчица и други добавки според предпочитанията на клиента. Вендинг машината разполага и с вградена система за почистване, която отговаря на стандартите на местната Национална санитарна фондация.

За удобство на клиентите е предвидено бургерът да може да се плати чрез Apple Pay и Google Pay. От RoboBurger планират през следващите седмици и месеци да инсталират множество вендинг машини на територията на летища, молове и университети.

Подробности можете да откриете в прикаченото видео:

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !