Ръководителят на VW: до 25 години целия автомобилен транспорт ще стане автономен

Offnews Последна промяна на 21 февруари 2022 в 15:13 374 0

vw-ceo-says-widespread-autonomous-driving-could-happen-within-25-years-181884_1

Генералният директор на германския концерн VW Group Херберт Дис даде няколко прогнози за своята компания и за световната автомобилна промишленост през следващите години. Топ-мениджърът е уверен, че през следващите 25 години целият автомобилен транспорт ще стане безпилотен и електрически. Това ще избави света от автомобилните катастрофи и от вредните емисии от въглероден диоксид.

По време на сесия на въпроси и отговори в Reddit ръководителят на Volkswagen Group засегна няколко теми относно развитието на автомобилната промишленост. Една от първите бе посветена на най-актуалните технологии за създаването на автопилоти и за това, кой е най-добрият начин за тяхното реализиране. Според Дис, най-доброто решение е мощен бордови компютър, който активно използва лидари. По този въпрос подходът на Volkswagen кардинално се различава от схващанията на Илън Мъск, който в електромобилите на Tesla не използва нито един лидар. Генералният директор на Volkswagen уточни, че неговата компания възнамерява да използва лидари при производството на своите електрически автомобили с автопилоти от трето ниво.

Към днешен ден лидарната технология както преди е скъпа, но засега това е единственият начин да се осигури на компютърната система достатъчно информация за околната среда. Безопасността наистина е решаваща при създаването на автопилоти" - заяви Херберт Дис.

Той каза още, че концернът Volkswagen се опитва по всякакъв начин да намали зависимостта си от външни доставчици на каквито и да било компоненти. Ето защо компанията инвестира сериозни суми в свои собствени проекти.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !