Космическият кораб Starliner успешно се приземи

Offnews Последна промяна на 26 май 2022 в 18:04 2299 0

621081

Boeing успешно приключи 6-дневния тест на своя космически кораб след приземяването на безпилотната капсула CST-100 Starliner, която успешно се отдели от Международната космическа станция и се приземи на полигона на Ню Мексико. След постигнатия успей, полетът с астронавти на борда бе обявен за края на тази година.

Starliner се разкачи от МКС в 13:46 часа наше време и започна маневриране. В 17:05 часа капсулата навлезе в атмосферата на Земята над Тихия океан. Приземяването бе осъществено в 17:49 часа и бе признато за успешно както от Boeing, така и от НАСА.

"Това бе образцово приземяване" - каза Стив Стич, ръководител на програмата за търговски полети по време на брифинга. "Корабните системи работиха отлично и веднага след като анализираме всички получени данни ще започнем подготовката на екипажа"

Този полет бе повторение на мисията от месец декември 2019 година, която не се състоя заради софтуерна грешка. Вторият опит бе обявен за месец август миналата година, но бе спрян поради открита неизправност в един от клапаните за подаване на гориво. Този път два от 12-тре двигателя за маневриране се изключиха малко по-рано, но това не попречи на кораба без проблеми да достигне и да се скачи с МКС.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !