И Xiaomi представи куче робот (Видео)

Offnews Последна промяна на 11 август 2021 в 12:30 209 0

redmi k40 pro

Роботизираното куче CyberDog е най-новият продукт на китайския технологичен гигант Xiaomi. Устройството много прилича на модела Spot на американската компания Boston Dynamics, но е около 50 пъти по-евтино. Продажбите му в Китай започват днес на цена от 1500 щ. долара, докато Spot струва 75 хил. щ. долара.

CyberDog използва създадените от китайската технологична компания серво мотори с въртящ момент 32 N·m и максимална ротационна скорост 220 rpm. Те позволяват на модела да извършва движения със скорост до 3.2 m/s, включително и обратно салто.

Роботът вижда околното пространство с помощта на модула за анализ на дълбочината Intel RealSense D450. Той ce opиeнтиpa c пoмoщтa нa мнoгoбpoйни ceнзopи зa opиeнтaция в пpocтpaнcтвoтo, GРЅ мoдyл и oптичeн ceнзop c cвpъx шиpoĸoъгълeн oбeĸтив тип pибeшĸo oĸo.

CyberDog разполага и с разширени способности за възприемане на околността. В него са вградени интерактивни камери с изкуствен интелект, който може да бъде обучен чрез алгоритми за компютърно зрение.

Управлението на робота може да се осъществяба чрез дистанционно, гласови команди или мобилно приложение. Той може да разпознае своя собственик и да го следва, както и да пренася товари до три килограма.

Вижте повече в прикаченото видео:

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !