Филмовият фестивал "Сънданс" прави гигантски скок във виртуалната реалност

Offnews Последна промяна на 27 януари 2021 в 11:19 6268 0

b239b2c1-5f45-11eb-b9dc-767800b529d9

Както повечето големи събития през последната година и престижният кино фестивал "Сънданс" става виртуален. Зрителите не само ще могат да гледат филми у дома, а и ще имат възможност да се потопят в света на Virtual Reality (VR).

За целта организаторите на фестивала изграждат мащабна платформа за виртуална реалност, до която всеки желаещ ще имат достъп чрез специални VR слушалки. На стандартен компютър VR платформата изглежда като филмова версия на Second Life. Със слушалки от типа на Oculus Quest обаче потребителите ще бъдат въведени в завладяващо WebXR изживяване.

За изграждането на новата си платформа екипът на "Сънданс" работи съвместно с креативното студио Active Theory. Неговите проекти са свързани предимно с добавената реалност или Augmented reality (AR) и са представяни в годишната конференция за разработчици Google I/O.

Организаторите са предвидили и място за коктейли, наречено Film Party, където потребителите могат да си чатят с други зрители. Всички VR стаи в рамките на фестивала имат места за сядане и излизане с приятели или просто за гледане на кратки клипове на огромни виртуални екрани.

Зрителите ще имат възможност да присъстват и на виртуален театър в Cinema House. В тази стая няма възможност за чат, но всеки може да резервира място близо до приятел, с когото да се потопи в преживяването.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !