Ето как изглежда нашата планета през огромния стъклен купол на космическия кораб Crew Dragon

Offnews Последна промяна на 24 септември 2021 в 17:46 2741 0

81796_01_video-inspiration4-crew-see-earth-for-1st-time-to-2001-space-odyssey

Няколко дни след успешното завръщане на Земята на космическия кораб Crew Dragon, в интернет пространството бе публикувано видео, заснето от един от членовете на екипажа. В 90-секундния клип, заснет от 29-годишната Хейли Арсено – лекар в детска болница и първият астронавт с протеза на крака, се вижда потресаващият вид на нашата планета, който се разкрива от куполообразния илюминатор на космическия кораб Crew Dragon на SpaceX. Да напомним, че в мисията Inspiration4 участваха само цивилни непрофесионални космонавти.

Корабът Crew Dragon при другите си мисии разполага със специализиран порт за скачване с Международната космическа станция. Но мисията Inspiration4 не предвиждаше скачване с МКС и това устройство бе заменено с огромен стъклен куполообразен илюминатор, от който екипажът може да се любува на нашата планета от височина 590 км, което е по-високо от Международната космическа станция, която се намира на височина 400 км.

https://youtu.be/_T-exE-DRRo

Основната цел на мисията Inspiration4 бе събиране на дарение на обща сума 200 милиона щ. долара, които ще бъдат дадени за изследвания и лечение на детските онкологични болести. Към днешен ден набраната сума надхвърли 210 милиона щ. долара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !