Безпилотните автомобили на Waymo незнайно защо се струпват в една и съща улица без изход

Offnews Последна промяна на 15 октомври 2021 в 16:24 274 0

Waymo

През месец август Waymo (отделът на Alphabet за безпилотни автомобили) обяви, че разширява тестовете на своите автономни таксита в Сан Франциско, но сега започна да се случва нещо странно. Местните жители обърнаха внимание на необичайното поведение на роботизираните автомобили. Всеки ден безпилотните таксита без каквато и да било причина едно след друго се вмъкват в улицата без изход 15 Avenue и принуждават намиращите се в тях оператори да преминат към ръчно управление, за да могат да обърнат.

Хората, които живеят близо до този район заявиха пред телевизионния канал KPIX 5, че автономните автомобили пристигат буквално на всеки 5 минути както през деня, така и през нощта, като в някои дни се събират до 50 от тези роботизирани автомобила и по този начин създават големи задръствания.

Хората споделят, че през нощта се чува страхотен грохот и шум, който им пречи да почиват и спят.

https://youtu.be/2sZnGdBm_fs

Жителите недоумяват, защо автомобилите на Waymo, които са Jaguar I-Pace с автопилот Waymo Driver от пето поколение продължават да пристигат в техния квартал, при това понякога по две и по три едновременно. Те не вземат и не оставят пътници и пристигат просто така.

Представител на компанията предположи, че странното поведение на тези автономни автомобили се дължи на една от улиците Slow Streets, при които има ограничения на движението на транспортните средства в някои жилищни квартали. Улицата, където тези автомобили се събират, е съседна на една от улиците тип Slow Streets.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !